ITSPEA 3: Uus meedia…?

Esimese asja mida tahaksin välja tuua on see, et info on saanud palju kättesaadavamaks, et kursis olla maailma uudistega ning juhtumitega piisab vaid sellest, et lahti võtta interneti uudisteportaal ning seal kohe näkku hüppavaid artikleid lugeda. Portaalide kättesaamine tähendab ka seda, et on mitu allikat kust infot filtreerida ning ei pea ainult ühte ajalehte/ajakirja lugema. Usun, et isegi kui veebipõhine meedia võib olla mugavam ning lihtsamini kättesaadav, siis ei kao füüsilised meediavormid ka niipea kuhugi ära. 

Negatiivsete mõjude alla tooksin kindlasti valeinfo levitamise, Veebis on väga kerge valetinfot kirjutada ning see hakkab iseenesest sotsiaalmeedia abil levima. Tihti kasutatakse veebis artiklitel nn "clickbait" pealkirju, mis tõmbavad lugeja tähelepanu kiiresti ning sellega üritatakse võimalikult palju lugemisi koguda. 

Füüsilise ja virtuaalse meedia kõrval mainiks veel foorumeid näiteks Reddit, kus saab valida erinevaid alamteemasid ning lugeda spetsiifilisemat info ning aritikleid postitvad tavalised kasutajad mitte ajakirjanikud. Postituste asjakohasus ja õigsus sõltub teiste kasutajate meeldimistest või mitte meeldimistest.

Kasutatud kirjandus:

https://wiki.itcollege.ee/index.php/E-ITSPEA_3:_Uus_meedia...%3F

Comments

Popular posts from this blog

E-ITSPEA 10: Võrkude rikkusː vabast tarkvarast vaba kultuurini

E-ITSPEA 6: Arvutid ja paragrahvid Iː tants intellektuaalomandi ümber

E-ITSPEA 12: Inimese ja arvuti suhtlus, ergonoomika ja kasutatavus