E-ITSPEA 5: Tarzan suurlinnas: võrgusuhtluse eripäradest

Internetisuhtlus erineb tavapärasest suhtlusest mitmel põhjusel. Näiteks ei tea sa alati, kes on teisel pool ekraani. Saadetud sõnumeid võidakse ka konteksti puudumise tõttu valesti tõlgendada. Virginia Sheal on 10 reeglit, kuidas Internetis õigesti käituda. Tahaksin siinkohal kommenteerida üht.

Täpsemalt tahan ma rääkida seitsmendast vaatusest "Aidake piirata neetud sõda". Mul endal pole sellele otsest ligipääsu olnud, kuna postitan internetis väga vähe. Küll aga olen korduvalt ütlusi näinud. Eriti tundlikel teemadel nagu poliitika ja religioon. 2016. aasta USA presidendivalimised on hea näide. Erinevatel teemadel on peetud mitu vande sõda ja kui Trump võitis, siis vande andmine jätkus ja kestab mõnes mõttes tänaseni. Samal aastal oli sarnane lugu ka Brexitiga. Sellistel aegadel tuleb meeles pidada, et olla viisakas ja mitte rünnata neid lihtsalt sellepärast, et nad ei nõustu.

Internetis on kiruvaid inimesi, kuid neid saab piirata. Peate lihtsalt üksteist mõistma. Samuti peate täpselt teadma, mida inimene oma postituses mõtleb. Oluline on olla hea inimene.

Kasutatud materjalid: 

https://wiki.itcollege.ee/index.php/E-ITSPEA_5:_Tarzan_suurlinnas:_v%C3%B5rgusuhtluse_erip%C3%A4radest

Comments

Popular posts from this blog

E-ITSPEA 10: Võrkude rikkusː vabast tarkvarast vaba kultuurini

E-ITSPEA 6: Arvutid ja paragrahvid Iː tants intellektuaalomandi ümber

E-ITSPEA 12: Inimese ja arvuti suhtlus, ergonoomika ja kasutatavus